Ons gezin bestaat uit vader Bernard, moeder Cherel en onze twee zoons. Bernard is eigenaar van Blauwe Bes Westerwolde. Toen hij in 2018 werd benaderd door PowerField met de vraag om naast Zonnepark Vlagtwedde in Harpel een blauwe bessengaard aan te leggen, liet hij zich dit geen twee keer zeggen. Bernard werkt in de akkerbouw en bloembollenteelt, maar kreeg van zijn werkgever de mogelijkheid om naast zijn baan deze kans aan te grijpen.

Ecologisch evenwicht

Bij de aanleg van Zonnepark Vlagtwedde – Harpel, stelde de gemeente Westerwolde als eis dat het landschappelijk goed werd ingepast. Naast het zonnepark is daarom een blauwe bessengaard van 24 hectare gerealiseerd. Deze bessengaard is niet alleen goed voor de werkgelegenheid, maar ook voor de ecologie. De bessen trekken bijen en hommels aan, die met uitsterven bedreigd zijn. De bijen en hommels zorgen voor het bestuiven van de bessen en trekken op hun beurt weer insecten aan, waardoor er op termijn meer biodiversiteit ontstaat.

Wij werken met een automatisch druppel water- en mestsysteem, waarmee de velden afzonderlijk van elkaar de juiste hoeveelheid water en mest krijgen toegediend.

Blauwe Bes en PowerField

Blauwe Bes Westerwolde. Nederlands grootste blauwe bessen teelt als landschappelijke inpassing voor Zonnepark Vlagtwedde – Harpel.
Powered by PowerField

Seizoen

Onze blauwe bessen worden vers van het land geplukt. Het plukseizoen is van juli tot eind september. Dit is ook de periode dat onze bessen verkrijgbaar zijn.

Waar te koop?

Je koopt onze blauwe bes iedere zaterdag vanaf 9 juli in onze bessengaard. Via Fruitmasters vindt hij zijn weg naar diverse supermarkten. Ook vind je ‘m vanaf 10 juli weer in de  fruitautomaat bij Camping Moekesgat in Ter Apel.