De blauwe bes, ideaal om even lekker te snacken! Heerlijk zoet en sappig, met enorm veel vitamines, antioxidanten en weinig calorieën.

Lekker om zo uit je vuistje te eten of om te verwerken in je smoothie, fruitsalade, cake, taart, pannenkoeken of yoghurt. Je kunt het zo gek niet bedenken!

De blauwe bes is een vitaminebommetje van eigen bodem, dat goed werk verricht voor je gezondheid:

  • goed voor je bloeddruk
  • zorgt voor herstel na zware inspanning
  • verlaagt je cholesterol
  • verbetert je hersenfuncties

geen bosbessen

Oh enne…blauwe bessen zijn niet hetzelfde als bosbessen!

Het beste kun je de bessen zo kort mogelijk voordat je ze eet even wassen. Gekoeld zijn ze een dag of 7 te bewaren. Wil je ze langer bewaren, dan kun je ze invriezen. Zorg er dan wel voor dat ze droog zijn.

MEER DAN ALLEEN EEN BESJE

HEERLIJKE GERECHTEN

De blauwe bes is lekker om zo uit je vuistje te eten, maar je kunt er nog veel meer mee!

Wat dacht je van de blauwe bes als ingrediënt voor een frisse smoothie, een extra gezonde fruitsalade of een versgebakken cake of taart? Ook niet te versmaden als topping op je pannenkoek of door je yoghurt.

Seizoen

Onze blauwe bessen worden vers van het land geplukt. Het plukseizoen is van juli tot eind september. Dit is ook de periode dat onze bessen verkrijgbaar zijn.

Waar te koop?

Je koopt onze blauwe bes iedere zaterdag vanaf 9 juli in onze bessengaard. Via Fruitmasters vindt hij zijn weg naar diverse supermarkten. Ook vind je ‘m vanaf 10 juli weer in de  fruitautomaat bij Camping Moekesgat in Ter Apel.